ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημητσάνα
Κλειστό για το κοινό λόγω εργασιών παρέμεινε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, για 3 εβδομάδες, έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αυτές ήταν προγραμματισμένες και αφορούσαν την συντήρηση του Μουσείου.

Μεγαλόπολη
Εκδήλωση μνήμης διοργανώθηκε στις 24 Οκτώβρη, από το Δήμο Μεγαλόπολης για τους 14 εκτελεσθέντες πατριώτες στην περιοχή Καταραχούλια, στο Ίσωμα Καρυών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943.

 Εκδήλωση με τον τίτλο «Φυλλοσόφησέ το» διοργάνωσε στη Μεγαλόπολη, η Αντένα Ν.Ε. Μεγαλόπολης και το Ενιαίο Λύκειο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη φύση και την προστασία της, σκοπός της δε, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την αποκατάσταση της φύσης στην πόλη, μέσα από τη στροφή σε «πράσινες» παρεμβάσεις και καθημερινές πρακτικές στον εργασιακό χώρο και στα πλαίσια του αστικού ιστού. Ποδηλατοδρόμοι συγκεντρώθηκαν στο Ενιαίο Λύκειο και από κει ξεκίνησαν διασχίζοντας τους δρόμους της Πόλης και κατέληξαν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Μέσα από ομιλίες μαθητών και φορέων, υπήρξε ενημέρωση για την ανακύκλωση, τη φυσική δόμηση, την κομποστοποίηση. Φυσικά δεν έλειπε απ’ αυτή την εκδήλωση το παιχνίδι και η διασκέδαση για τα παιδιά, με ζωντανή μουσική. Δεν έθεσαν τυχαία οι διοργανωτές στην πρόσκληση το“απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι, τα παιδιά να μείνουν παιδιά και οι μεγάλοι να δουν το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών: να το φυλλο…σοφήσουν”.

 Με γάντια στα χέρια και καλυμμένα πρόσωπα Τρεις άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα από τη μπαλκονόπορτα στο διαμέρισμα ηλικιωμένου στον 4ο όροφο, πολυκατοικίας στη Μεγαλόπολη. Προφανώς για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη... δουλειά τους, γρονθοκόπησαν και έδεσαν, την οικιακή βοηθό και το γέροντα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες αφού πήραν 2.500 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι, έφυγαν από διπλανή ταράτσα γειτονικού διαμερίσματος. Ο ηλικιωμένος μαζί με την οικιακή βοηθό νοσηλεύονται προληπτικά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 Συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τρεις Βούλγαροι που όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκόψει με κοπτικό εργαλείο καλώδια χαλκού από φρεάτια του Δημοτικού φωτισμού της πόλης, συνολικού μήκους 70 μέτρων, τα οποία στη συνέχεια είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, και προορίζοντο για λιώσιμο. Τα καλώδια του χαλκού, αλλά και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των κλοπιμαίων κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματιζόμενη δικογραφία από το Α.Τ. Μεγαλόπολης θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρίπολης.

Ανακοίνωση ΕΠΣΑ
Η ΕΠΣ Αρκαδίας ενημερώνει τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο, οι οποίοι έχουν δίπλωμα προπονητή από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, πως μπορούν να συμμετάσχουν στη σχολή Προπονητών Κατηγορίας UEFA Α' (1η Φάση), που θα γίνει στην Τρίπολη από 8 έως 22 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το παράβολο των 800 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς στον υπ. αριθμ. λογαριασμό 5503-021699-381. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΠΣ Αρκαδίας στο τηλέφωνο ....2710-223902
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυνουρία
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για την έρευνα βέλτιστης αξιοποίησης και διαχείρισης επιφανειακών και υπόγειων νερών Λεωνιδίου - Πουλίθρων. Στη σύμβαση μετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το ΕΜΠ.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ναύπλιο τίμησε τον Καποδίστρια
Τιμώντας την μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, στις 26 Σεπτέμβρη εψάλλη δοξολογία, εκεί που δολοφονήθηκε, στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Ναύπλιο . Ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στον ανδριάντα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου