ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ... ΛΑΜΠΑΚΙΑ

Επικίνδυνα
τρία στα δέκα φωτάκια για το δέντρο

Σε έρευνα της ΕΕ από το Μάιο του 2007 μέχρι το Μάιο του 2009, σε 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών το 30% εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας, υπενθυμίζει η σχετική ανακοίνωση.
Το ΚΕΠΚΑ συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν λαμπιόνια, γιρλάντες, φωτάκια, αγιοβασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν, με ηλεκτρικό ρεύμα, με τις εξής προϋποθέσεις:
Να φέρουν, πάνω στο προϊόν τη σήμανση CE, τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας ), τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη, στην Ελλάδα.
Να συνοδεύονται, από οδηγίες χρήσης, στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας, που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος, σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται, σαφώς, η ένδειξη αυτή, επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Το πάχος της εξωτερικής καλωδίωσης να είναι τουλάχιστον 5mm.
Το φις να είναι διπολικό και κανονικού μεγέθους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ

Περικόπτουν τις συντάξεις, αλλά…..

Δίνουν 20.000 € για μια…. Φαρσοκωμωδία !



Την Κυριακή προσέρχονται (;) στις κάλπες για να ψηφίσουν για δήμαρχο 25 ημερών οι 3500 κάτοικοι της Επιδαύρου, αν και αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν παραπάνω από 500 άτομα.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι είναι πιθανόν ο νέος δήμαρχος (προφανώς ο Αλέξανδρος Λημνιάτης που κατέθεσε τις απανωτές ενστάσεις στη Δικαιοσύνη κατά του σημερινού δημάρχου Νίκου Γεώργα και εντέλει πέτυχε να επαναληφθούν οι εκλογές χωρίς τον αντίπαλό του για ένα τυπικό θέμα, την ποσόστωση γυναικών στο ψηφοδέλτιο) ίσως να μην προλάβει καν να εγκατασταθεί καθώς προκειμένου να επικυρωθούν τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο χρειάζονται συνήθως πάνω από 10 ημέρες.

Ακόμη όμως κι αν εγκατασταθεί είναι αμφίβολο αν και με τι αντικείμενο θα συνεδριάσει το νέο δημοτικό συμβούλιο. Αμφισβητούσαν δε το ότι θα πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, καθώς όπως έλεγαν όλες οι αποφάσεις έχουν επικυρωθεί από τον Επίτροπο το Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρα είναι νόμιμες.


Εκτός όμως των παραπάνω τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν σε χαλεπούς καιρούς το ελληνικό δημόσιο να επιβαρύνεται με περίπου 20. 000 ευρώ (έξοδα δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για 12 εκλογικά τμήματα, αποζημίωση σε δημοτικούς και νομαρχιακούς υπαλλήλους κλπ) για μία «εκλογική φαρσοκωμωδία».
Aftdioikisi.gr

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του: Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι’ αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
Πατέρας: Παπακωνσταντίνου (Υπουργός), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,

μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει;
Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται και τα ξύνει… κατάλαβες;
Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει: έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
Παπακωνσταντίνου: Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
Την επόμενη μέρα: Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Παπακωνσταντίνου, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
-Παπακωνσταντίνου: Μα τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
-Γιατί;;;;;;;
- Παπακωνσταντίνου: Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.
Ζήτω η Ελλάς!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σ Ε

Το τρένο δεν θα περνάει πια από την Ηλεία



Σύμφωνα με τα νέα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ και της ΤΡΙΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια σε όλη την Πελοπόννησο διακόπτονται εκτός από τις παρακάτω τρείς γραμμές:


-Αθήνα – Πάτρα

-Διακοφτό – Καλάβρυτα

-Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, η Ηλεία θα μείνει χωρίς επαρκή σιδηροδρομική σύνδεση αφού θα υπάρχει μόνο η τουριστική γραμμή Κατάκολο-Ολυμπία.

ΤΡΙΠΟΛΗ

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Τρίπολη




«Διασχίζοντας τα σύνορα», είναι ο τίτλος του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, που διοργανώνει το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, η «Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πετρινού, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, ενώ στις δραστηριότητες, περιλαμβάνονται παζάρι, έκθεση ζωγραφικής, προβολή ταινιών και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.
zougla.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Μετατάξεις ΟΣΕ


Δήλωση κενών θέσεων σε 27 νομούς ζητά το ΥΠ.ΕΣ.



Να γνωστοποιήσουν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή τις ανάγκες τους πέραν των κενών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητά με εγκύκλιο του προ τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.


Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο κενές θέσεις όσο και οι ανάγκες για σύσταση θέσεων αφορούν κυρίως τους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Μίκης καλεί σε «ανυπακοή»


Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε σήμερα ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.


Ο κ. Θεοδωράκης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Ελληνες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».
Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Εκτός ορίων η βουλιμία του ΣΕΒ

Την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με πρόσχημα την κρίση, επιχειρεί ο ΣΕΒ αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.


Τονίζει ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και πως οι εργαζόμενοι χάνουν συνεχώς για να διευρύνονται τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Υποστηρίζει ακόμη πως θα πρέπει να πληρώσουν "όλοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια πλούτιζαν και πλουτίζουν στις πλάτες μας".
Ζητάει τέλος από την κυβέρνηση "να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, αυτές τις «φαεινές ιδέες» του ΣΕΒ" και από τον ΣΕΒ να ανακαλέσει και να αναλάβει την δική του κοινωνική ευθύνη και υποχρέωση.