ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

ΜΑΘΗΣΗ........

Τι είναι η παπαριά;



Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.

Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν.

Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις.

Μπορεί εύκολα να πρηστούν λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία.

Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).

Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τυγχάνουν προσοχής από τους γεωπόνους.

Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή τους!

ΕΛΛΑΔΑ

“Καφενείο η Ωραία Ελλάς”


Ούτε ένας από τους 48 του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν βγαίνει για να μεταφέρει το μήνυμα του Γ.Παπανδρέου για τις επερχόμενες εκλογές.Φαίνεται ότι χάθηκε η μάχη στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα από το Μαξίμου.
Στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να βγάλουν τους υπουργούς από τις πολυθρόνες τους.
Η Ν.Δ.βασίζει τη προεκλογική της εκστρατεία κατά του Μνημονίου, αλλά όπως δήλωσε ¨θα το εφαρμόσει” όταν …ανέβει στη κυβέρνηση και θα διώξει με μάγια…το έλλειμμα σε 11 μήνες !
Η Ντόρα στος 21 Νοεμβρίου, εγκαινιάζει το νέο κόμμα (τα κεντρικά γραφεία, βρίσκονται ήδη έτοιμα στην αρχή της Συγγρού…), αλλά ο αδερφός της…δεν την ακολουθεί .”Γιατί να το κρύψωμε…άλλωστε”.? Ο πατέρας της πήρε τη “καλη – νύχτα” και έφυγε..
Ο Καρατζαφέρης…πηγαινοέρχεται για συγκυβέρνηση με οποιονδήποτε (δεν έχει πρόβλημα με ποιόν).
Η Παπαρήγα… ζητά προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά από την άλλη οι επιχειρήσεις του… ΚΚΕ προχωρούν ήδη σε απολύσεις !
Μιλάμε για …ΤΟ τρελλοκομείο της Πολιτικής.
To KATAR μας χαιρέτισε και τελείωσε, …NO TRACK – NO MONEY.
(Μήπως ο Νίκος και Ανδρίκος Παπανδρέου, είναι υπόλογοι ? Απλά ρωτάω…μήπως ? Δε γνωρίζω, απλά διαβάζω ).
Εν τω μεταξύ, η Φτώχεια … συνεχίζεται και ο Εφραίμ…δε κάνει τίποτα για να μας ευλογήσει.
Ερχεται καταιγίδα πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και βασικά ακόμα δε ξέρουμε άν είναι δικαιολογημένα…! Ακόμα …ψάχνουμε για το έλλειμμα του 2009.
- Τα μέτρα παράγουν «φτώχεια - προβληματισμό αλλά …και βαρβαρότητα».

ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.


Σοβαρές ενδείξεις για αύξηση της συσπείρωσης

μετά τη διακαναλική Παπανδρέου




Να είναι πρώτο το ΠΑΣΟΚ σε τουλάχιστον οκτώ περιφέρειες ανάμεσα τους και η Αττική (γεγονός το οποίο σημαίνει μια διαφορά από τη ΝΔ τουλάχιστον 3%) είναι ο στόχος των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και τις Ιπποκράτους. Αν και δημοσίως δεν θέλουν να θέσουν πήχη, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι ο στόχος είναι ο χάρτης να βαφτεί πράσινος όχι στο β΄ αλλά στον α΄ γύρο. Κι αυτό γιατί αφενός θεωρούν ότι εκεί παίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων και αφετέρου ότι εκεί βρίσκεται και η ουσία, δηλαδή, μια προσέγγιση της πραγματικής δύναμης των κομμάτων σήμερα. Στο ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι ότι το ποσοστό του 43% των εκλογών του 2009 δεν υπάρχει πλέον λόγω των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση στο διάστημα των 13 μηνών. Δίνουν δε μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 20% για τον Γ. Δημαρά σημαίνει τουλάχιστον τρεις μονάδες κάτω για το κυβερνών κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί αφενός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του 2009 που ψηφίζουν Δημαρά φτάνουν και το 50%, ενώ στη συγκεκριμένη περιφέρεια ψηφίζει το 28,3% του συνολικού εκλογικού σώματος. Δηλαδή, αν στην Περιφέρεια Αττικής ο Γ. Δημαράς πάρει 20%, περίπου το μισό (10%) θα είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε πανελλαδικό επίπεδο η μείωση του ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος θα φτάσει το 2,8%. Από την άλλη, βεβαίως, στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στον α΄ γύρο θα συνυπολογιστεί και αυτό του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα στους ψηφοφόρους του οποίου ένα μεγάλο τμήμα είναι και νεοδημοκράτες, ωστόσο η εν λόγω περιφέρεια αποτελεί μόλις το ένα τέταρτο της Αττικής και το 7,2% του συνόλου της χώρας. Οι «πράσινες» περιφέρειες του α΄ γύρου Πλην όμως της Αττικής ιδιαίτερο βάρος για την πρωτιά στον α΄ γύρο δίνεται σε Στερεά, Θεσσαλία και Ήπειρο, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι έχουν ήδη εξασφαλισμένες την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και την Πελοπόννησο. Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν ήδη δοθεί στον αντίπαλο, στο Ιόνιο η υποψηφιότητα Καλούδη φέρνει έτσι κι αλλιώς πρώτο στον α΄ γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο, προηγείται από τον α΄ γύρο ο υποψήφιο της ΝΔ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr τα πρώτα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διεξάγει το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν μεγάλη αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετά τη διακαναλική.

ΕΛΛΑΔΑ













Μαζί τα.... φάγαμε!




H ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ... Δ. Ν. Τ. .......

ΕΛΛΑΔΑ


«Θετική ψήφος για την κυβέρνηση» αλλιώς ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ
ΣΤΟΝ Α΄ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αντί για διαμαρτυρία επιλέξτε αλλαγή και ελπίδα και για τον «Καλλλικράτη»


Στην «καθαρή νίκη στον α’ γύρο» (χωρίς πάντως να προσδιορίσει το ποσοστό) των στελεχών που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες, τοποθέτησε τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τη Δευτέρα το βράδυ.* «Για μας θα είναι θετική η ψήφος αν στον πρώτο γύρο τα δικά μας στελέχη στις περιφερειακές εκλογές θα έχουν μια καθαρή νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε διαφορετική περίπτωση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές . «Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο όλα αυτά θα συναθροιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ναι μεν ο δικός του στόχος δεν είναι να πάει σε εκλογές αλλά «παίζονται παιχνίδια από κάποιους που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της χώρας», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Προσκλητήριο στο μέτωπο της αλλαγής Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», ζητώντας τους να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» και ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση». Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε του πολίτες «αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής». Στις εκλογές -συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πολύ σημαντικές αυτές τις εκλογές, γιατί εκτός των άλλων κρίνεται ο «Καλλικράτης» και οι άνθρωποι που τον εφαρμόσουν: "Ποτέ στο παρελθόν οι πολίτες δεν κλήθηκαν να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες με τόση δύναμη, γι' αυτό και θέλουμε να αναδειχθούν ικανοί και συνετοί υποψήφιοι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου Κριτική της αντιπολίτευσηςΣτο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών που άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός εστιάστηκε η κριτική της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ να κάνει λόγο για "πανικόβλητο πρωθυπουργό που επιχείρησε, απόψε, να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές", τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μιλά για φοβισμένο Παπανδρέου και τους δύο ηγέτες της Αριστεράς να δίνουν την Τρίτη συνεντέυξεις Τύπου για να απαντήσουν στον πρωθυπουργό.

ΕΛΛΑΔΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ




· 90 % χαμηλότερο το πραγματικό έλλειμμα του ΟΣΕ
· Οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετεί το ξήλωμα των γραμμών
· Ποινικές ευθύνες για τη διοίκηση του ΟΣΕ, αν δεν υπερασπίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού

Πλασματικό κατά 90% είναι το διαβόητο χρέος του «πλέον ζημιογόνου οργανισμού στην Ευρώπη», όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τον ΟΣΕ. Εννιά από τα δέκα περίπου δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που προβλέπονται ρητά από την ελληνική νομοθεσία των τελευταίων 40 χρόνων ως οφειλές του κράτους προς το σιδηρόδρομο.
Τα σχετικά στοιχεία, βασισμένα στο Ν.Δ. 1300/1972 και το Ν. 2671/1998, παρατίθενται αναλυτικά στο εξώδικο που επέδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και στη διοίκηση του ΟΣΕ. Η ημέρα επιλέχθηκε συμβολικά για να συμπέσει με την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τον Ο.Σ.Ε.
Οι διοικήσεις του ΟΣΕ έχουν νομική υποχρέωση:
Να απαιτήσουν τα ποσά αυτά δικαστικά, μαζί με τους τόκους των δανείων που υποχρεώθηκε να πάρει ο Οργανισμός για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στα οικονομικά του.
Να ενεργοποιήσουν τη δικαστική διαδικασία για τις δύο σχετικές αγωγές που είχαν κατατεθεί από τον Ο.Σ.Ε. κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 1990 και 1992 και παραμένουν παγωμένες από τότε.
Να αντιδράσουν στα δημοσιεύματα και στις δηλώσεις πολιτικών που δυσφημούν τον ΟΣΕ, εμφανίζοντάς τον με χρέος δεκαπλάσιο από το πραγματικό.
Να εγγράψουν άμεσα και αναδρομικά στα λογιστικά βιβλία του Οργανισμού τις απαιτήσεις του κατά του Δημοσίου.
Το εξώδικο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί το πρώτο βήμα για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, καθώς η παράλειψη των συγκεκριμένων ενεργειών αποτελεί διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.
Συμβολικά το εξώδικο υπογράφουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που στηρίζονται από τους Οικολόγους Πράσινους στις περιφέρειες που κινδυνεύουν να χάσουν τη σιδηροδρομική τους σύνδεση:
Κώστας Διάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής
Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Μιχάλης Πετράκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας
Θανάσης Μακρής, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Δημήτρης Κουρέτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κώστας Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Διονύσης Κράγκαρης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
Λάμπρος Μπούκλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Συνδικαλισμός

Κλάδοι... εργαζομένων!

Όλοι οι κλάδοι είναι οργανωμένοι και ενωμένοι.Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο, είναι οργανωμένοι και ενωμένοι.Ιδού δύο από χιλιάδες παραδείγματα.

1) Οι καλοί μας φίλοι Ταξιτζήδες
Σε καμία χώρα του πολιτισμένου ημισφαιρίου δεν σταματάς ελεύθερο ταξί ρωτώντας τον ταξιτζή με υπόκλιση αν τον βολεύει η κατεύθυνσή σου, για να μπεις στο ταξί του να σε πάει στον προορισμό σου, κάνοντας στην διαδρομή περισσότερες στάσεις από ένα λεωφορείο.Το πόσο ισχυρή είναι η ενότητα του κλάδου τους φάνηκε από την αδυναμία του κράτους να τους αποκλείσει από τις λεωφορειολωρίδες.Έχουν καταφέρει να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και εμείς οι υπόλοιποι με σκυμμένο το κεφάλι τους αποδεχόμαστε. Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......

2) Οι καλοί μας φίλοι οι Φουρναραίοι
Κάνουν τριμερή συνάντηση α) Κρατικός Εκπρόσωπος
β) Εκπρόσωπος Σιτοπαραγωγών
γ) Εκπρόσωπος Αρτοποιών
και αποφασίζουν για την διαμόρφωση του ψωμιού.
Ερήμην του καταναλωτή.
Τον αγνοούν παντελώς.
Τον ειδοποιούν δε, ότι θα πρέπει να αγοράσει για τρεις μέρες ψωμί όσο θα διαρκέσει η απεργία.
Εμείς τα κορόιδα φυσικά τρέχουμε να πάρουμε ψωμί για 3 και για 4 μέρες.
Ας μην ξεχνάμε ότι ζητάμε 1 κιλό ψωμί και μας δίνουν μία φραντζόλα που ζυγίζει 700 γραμμάρια .
Μία φορά σε έναν φούρνο ζήτησα 700 γραμμάρια ψωμί και με κοίταγε ο υπάλληλος σαν εξωγήινο. Μου είπε ότι δεν μπορεί να το κόψει και ότι πουλάει την φραντζόλα ολόκληρη!! Νόμισε ότι δεν είχα αρκετά χρήματα και του ζητούσα να κόψει από την φραντζόλα ...........
Σε άλλο φούρνο ζήτησα δύο φραντζόλες χωριάτικο και με ρωτάει ο υπάλληλος:
''Του κιλού'' ;
"Γιατί έχεις και του κιλού"; του απάντησα.
Και αυτός με κοιτούσε σαν εξωγήινο.
Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......
Κάποτε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απεφάσισε ο κυβερνήτης να αυξήσει την βενζίνη για λίγα cents για να καλύψει κάποιες ανάγκες.
Ο εκεί σύλλογος αυτοκινητιστών και καταναλωτών (που εμείς οι έξυπνοι τους λέμε αμερικανάκια) δεν δέχθηκε αυτή την αύξηση και αποφάσισαν την ακινητοποίηση όλων των αυτοκινήτων για μία ώρα όπου και αν βρίσκονταν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Άπαντες σταμάτησαν την συγκεκριμένη ώρα τα αυτοκίνητά τους.
Η Νέα Υόρκη παρέλυσε.
Αποτέλεσμα ήταν να παρθεί πίσω άρον άρον η απόφαση της αύξησης της βενζίνης.
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα? (να θυμηθούμε ότι όταν οι καταναλωτικές οργανώσεις αποφασίζουν μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ, όλοι τρέχουν να ψωνίσουν τα πάντα την προηγούμενη μέρα;)
............
Όχι, ε;
...........
Το ίδιο πιστεύω και εγώ.
Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......
Ό,τι και να λέμε είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα καταναλωτών του δυτικού ημισφαιρίου.
.............................................
Ζητάτε τουλάχιστον, για κάθε ευρώ που φεύγει από το πορτοφόλι σας, απόδειξη.
Ανεξάρτητα αν θα οφεληθείτε εφοριακά.
Ας ζητάμε απόδειξη για να έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι δεν είμαστε το μοναδικό μεγάλο κορόιδο που πληρώνει εφορία.
Ας κάνουμε τους συλλόγους καταναλωτών πιο ισχυρούς.
Ας αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε ομαδικά.
Όπως κάνουν όλοι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται.
Προωθώντας αυτό το μήνυμα στους φίλους μας, κάνουμε μια μικρή αρχή στην προσπάθεια να μην συγκαταλεγόμαστε στα κορόιδα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ



Απ’ έξω «πράσινο» και μέσα… «Μπλέ»!..



Όταν πέσουν
οι... «μάσκες»!



ποιοι θα πανηγυρίζουν;


Δεν είμαι μόνο εγώ μπερδεμένος… Είναι πολλοί συμπολίτες μου που προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα.. ακαταλαβίστικα!.. Να καταλάβουμε: τι περιμένουμε την Κυριακή 7 Νοέμβρη.. Εκλογές στην Τ.Α. ή… καρναβάλια;.. Έχουμε μπερδευτεί βλέποντας υποψήφιους παραδοσιακούς «γαλάζιους» να ντύνονται στα.. «πράσινα», πράσινους στα… «κόκκινα» ή κόκκινους στα… «γαλάζια»!.. Μιλάμε για «πολιτικούς» με σταθερότητα στα «πιστεύω» και τις «ιδέες» τους!.. Μπράβο τους!.. Και πιστεύουν ότι θα μας.. παραπλανήσουν.. Αλλά τους ερωτώ: «Μα καλά… Για «κοκκινοσκουφίτσες» μας περνάτε;..»!...
Προσωπικά, δεν με νοιάζει ποιοι θα πανηγυρίζουν τα βράδυ των εκλογών, για «την νίκη»!.. Έτσι κι αλλιώς «οι φέροντες μάσκα» κρύβουν την υφή του προσώπου τους, απλά για να μην δείχνουν την πραγματικότητα!.. Ίσως και να γελάνε… μαζί μας!...
Εμένα με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα!.. Όταν θα πέσουν οι «μάσκες!.. Όταν έρθει η ώρα, αυτοί οι άνθρωποι, να με διοικήσουν!.. Όταν θα δω τα «πραγματικό» τους πρόσωπο.. Και αυτό με … φοβίζει! Η πραγματικότητά τους!..
Και διερωτώμαι: Αυτοί, με σκοπό να πιάσουν την καρέκλα, δεν σεβάστηκαν το «κοστούμι» που φορούσαν για να φορέσουν άλλο και θα… σεβαστούν εμένα;… Αμφιβάλω………
Είμαι περίεργος να δω, τότε, ποιος θα πανηγυρίζει!...
Και δεν συμπεριλαμβάνω τους «αμφιβόλου χρώματος» παρατρεχάμενους που «κάτι» προσδοκούν!.. Όχι… Μιλάω για μένα τον απλό ψηφοφόρο που, από τώρα «με έχουν ζώσει τα φίδια» αφού με τέτοιους νικητές, εγώ θα είμαι ο χαμένος!!

Μιχάλης Ζυγορονίκος - Δημοσιογράφος